MEISTÄ

Aivan Tampereen ytimessä, Satamakatu 3:ssa sijaitsee yhteisöllinen taidetila Kansankioski Romu & Random. Toimintaan kuuluu kuukausittain muuttuvia taidenäyttelyitä, taidenäyttelyiden avajaisia, elävää musiikkia, kirjojen ja vaatteiden kierrätyspiste sekä myymälä.
 

Kansankioski on auki randomisti ja ovet suljetaan poikkeuksetta aina klo 22.00 mennessä. Elävän musiikin tapahtumat ovat aina täysin akustisia. Myytävänä löytyy muunmuassa zineja, taidetta, käsitöitä ja (ilmaista) kierrätystavaraa.

 

“Romu & Random on muuntautuva yhteisötaideteos, kansalaisaktivismia ja rakkautta omaehtoiseen, tinkimättömään puuhasteluun. Tuu ja tee paikasta sun näköinen!" -Maria Mattila ,  Romu & Randomin perustaja.

 

meista.png

Romu&Random taustaa

 

Vuonna 2018, joulukuussa Maria “Mara” Mattila perusti Satamakadulle Romu&Randomin, tilan joka toimii kansan kohtaamispaikkana, kioskina, taidetilana, soittokellarina, puuhapajana -juuri sellaisena paikkana, jolle olisi milloinkin tarve. Satamakadun kivijalkaliiketilasta yläkerran lisäksi löytyy myös hämyinen kellaritila (huom. koronan aikana poissa käytöstä). 

 

Tilan tavoitteena on alusta alkaen ollut luoda yhdessä monipuolista kansankulttuuria,  yhdessä tekemistä, antaa näkyvyyttä taiteelle, musiikille, käsitöille.
 

“Kansankioski on ennen kaikkea välittämistä; niin läheisistä kuin luonnosta. Se on kannanotto ylikaupallisuuteen, kertakäyttökulttuuriin ja ihmisten eriarvoisuuteen. Se on oodi yhteisöllisyydelle, henkiselle hyvinvoinnille, kansankulttuurille ja kierrätykselle”, Kansankioskin perustaja kirjoittaa.

Vuoden 2020 loppupuolella Romu&Randomin omistajuus siirtyi Maralta uuden Romula -sukupolven nimiin. Kansankioskia pyörittää tällä hetkellä Romu&Random ry:n nimissä toimiva joukkio.

Jos Romulan toiminta/ tukeminen kiinnostaa, olkaa yhteydessä: romuetrandom@gmail.com tai tulkaa käymään !